Gisteren was het zover :(

Gisteren was het zover. We -mijn zus en ik- zijn naar de rechtbank geweest, om de bewindvoering over mijn vader aan te vragen. Helaas is hij zelf niet meer in staat om beslissingen te nemen. Sterker nog, hij is bijna nergens meer toe in staat.

Niet dat we nu meer kunnen dan voorheen… Waarschijnlijk zelfs minder. Als we iets willen doen, waarmee financiën zijn gemoeid (bijna alles dus), dan moeten we voor bedragen boven een bepaalde grens toestemming vragen aan de Kantonrechter. Kennelijk zijn er dus mensen, die hiervan misbruik maken. Dat is pas triest…

Maar ja, als ik aan die ouwe vacht denk, die met mijn vader trouwde om hem daarna van zijn zuurverdiende geld te kunnen beroven, zou zoiets me niet meer mogen verbazen.

Overigens was het nog best spannend, of ik het allemaal ging halen. Ruim op tijd vertrokken (ik had tweeëneenhalf uur uitgetrokken voor de rit naar Den Haag), maar dat was maar goed ook! Ik heb die uren ook wel precies nodig gehad. Gelukkig liep de zitting vóór ons uit, want ik had geen tien minuten later moeten komen. Dan was ik te laat geweest. Te gek voor woorden! Maar ja, eind goed, al goed!