Alzheimer. Wat een k*tziekte!

Vaak genoeg grappen over gemaakt, nu nog wel eens, maar met een wrange bijsmaak. Een jaar of anderhalf geleden heeft mijn vader de diagnose Alzheimer gekregen en zijn geestelijke gezondheid is sindsdien keihard achteruit gerend.

Vorig jaar bleek hij bovendien ineens een samenlevingsovereenkomst te zijn aangegaan met Eucalypta, zijn toenmalige vriendin. Die heks had alleen niet zulke romantische bedoelingen met die overeenkomst, die voor de wet gelijk staat aan een huwelijk.

Helaas, want mijn vader kon zeker op dat moment wel een lieve (weliswaar niet zo mooie, om niet te zeggen spuuglelijke, maar goed) vriendin gebruiken. Inmiddels is de scheiding aangevraagd door het oude vachtje zelf. Zij voelde waarschijnlijk de hete adem in haar nek van mensen, die wel om mijn pa geven.

Over een paar weken komt de rechtszaak opnieuw voor en zal er waarschijnlijk uitspraak gedaan worden. Van mij mag ze linea recta tot de brandstapel veroordeeld worden. Normaal gesproken ben ik regelrecht tegen de doodstraf, maar voor die trol maak ik graag een uitzondering…